Kralj je blizu velikog rekorda

Drugi na listi igrača sa najviše play-off pobjeda

Kralj je blizu velikog rekorda

E. Škorić

LeBron James će uskoro ispisati još jednu stranicu košarkaške povijesti.

Los Angeles Lakersi su protekle večeri pobijedili Portland TrailBlazerse pa su poveli s 2:1 u seriji prve runde play-offa NBA lige.

Jamesu je teo bila 158. pobjeda u play-offu u karijeri, pa je sada na drugo mjestu po broju trijumfa u doigravanjima.

Iza sebe je ostavio Tima Duncana, koji ima 157 pobjeda, a ispred je ostao jedino Derek Fisher sa 161 pobjedom.

"I dalje mi je nerealno kada se moje ime spominje u tom kontekstu i kada me porede sa najvećima. Svi znamo koliko je Tim Duncan bio veliki igrač i koliko je donio svojoj franšizi, bukvalno je živio u plej-ofu. To je bila njegova adresa. Kada me poredite sa Duncanom to meni znači mnogo", rekao je LBJ.

Dakle, sve su prilike da ćemo ubrzo Jamesa vidjeti na poziciji broj jedan kada su pobjede u play-offu u pitanju. Samo još četiri ga dijele od Fishera...

Top Komentari

Jack28
Vjerovatno i dalje najjbolji igrač lige. Smiješno je bilo sinoć gledati onog Trenta kako pokušava jadan. Jedino što je uspio iznuditi su 2 faula u napadu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi