Kraljevi nakon produžetka pali u Malagi

Poraz Real Madrida

Kraljevi nakon produžetka pali u Malagi

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida poraženi su u derbiju 14. kola ACB lige kod Unicaje u Malagi nakon produžetka rezultatom 99:92.

Odlično je Real ušao u meč. Dominirali su u prvoj četvrtini, te su stvorili 12 poena prednosti (29:17). 

Vodili su Kraljevi i cijelim tijekom druge dionice. Međutim, Unicaja je uspjela da spusti prednost, pa su na poluvrijeme otišli sa samo dva poena zaostatka, 48:46.

Nije Real dopuštao preokret u trećoj dionici. Imali su Kraljevi konstantno vodstvo, a u posljednju četvrtinu su ušli sa pet poena prednosti, 62:57.

Uspjela je Unicaja da u nekoliko navrata povede u posljednjoj dionici. Meč je ušao u neizvjesnu završnicu. Pogađala su oba tima, a poenima Caleba Greena za 77:77 završen je regularni dio meč, te se ušlo u produžetak.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sjajan meč se igrao i u produžecima. Unicaja je uspjela da preokrene rezultat u svoju korist, te su došli do pobjede koja ih ostavlja usamljene na vrhu tabele.

Fran Vasquez sa 23 poena i 10 skokova je predvodio Unicaju, Jayson Granger je dodao 21, dok je kod Reala Rudy Fernandez ubacio 24 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.