Kraljevi pokorili Istanbul, Dončić umalo do triple-doublea

Pobjeda Reala nad Fenerom

Kraljevi pokorili Istanbul, Dončić umalo do triple-doublea

M. Šljivak

Košarkaši madridskog Reala pobijedili su večeras u Istanbulu Fenerbahče 77:79 u 15. kolu Eurolige.

Početne minute meča potpuno su pripale Feneru. Sjajno je tim Željka Obradovića igrao, posebno u fazi odbrane, a nakon prve dionice aktuelni prvak Evrope je imao sedam poena prednosti, 17:10.

Vodili su domaći košarkaši sve do finiša prvog poluvremena. Međutim, Real je igrao sve bolje, prednost Fenera se topila, da bi Kraljevi u finišu napravili preokret i na odmor su gosti iz Madrida otišli sa poenom prednosti, 36:37.

Treća dionica donosi rezultatsku klackalicu. Ekipe su se smjenivale u vodstvu, a nakon 30 minuta igre Real je i dalje imao plus jedan, 61:62.

Identična situacija viđena je i u posljednjoj dionici. Real je međutim većim dijelom imao prednost, a na dvije minute prije kraja imali su plus četiri, 75:79, ali predaje nije bilo.

Fener je imao šut za vodstvo. Wanamaker je promašio trojku, ali su uspjeli domaći da dođu do lopte. Ostalo je sedam sekundi, Wanamaker je na dvije i po sekunde izblokiran, ali je Fener i dalje imao loptu.

Pokušao je ponovo Wanamaker. Promašio je i Real je stigao do trijumfa u ovom duelu.

Luka Dončić je predvodio Real u ovom duelu. Bio je na dva skoka do triple-double učinak, a meč je završio sa 20 poena, 10 asistencija i 8 skokova.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Wanamaker je na drugoj strani također ubacio 20 poena.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi