Krka slavila protiv Mega Bemaxa, odlična partija Atića u dresu gostiju

Domaći su upisali treću pobjedu ove sezone, dok je Mega upisala peti poraz

Krka slavila protiv Mega Bemaxa, odlična partija Atića u dresu gostiju

S. Pašalić

Krka je u 6. kolu ABA lige u svojoj dvorani ugostila ekipu Mega Bemaxa i slavila sa 74:69.

Oba tima su dosta efikasno počela utakmicu pa je prva četvrtina završila rezultatom 27:21 u korist domaćina.

Tim iz Novog Mesta je u drugoj četvrtini održavao svoju prednost, ali se ona do kraja ove dionice smanjila pa je rezultat na poluvremenu bio 42:39.

U trećoj četvrtini su gosti uspjeli i da povedu u dva navrata, ali je Krka napravila seriju od 13:0, a na kraju ove dionice je rezultat bio 62:53.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Domaći su u posljednjoj četvrtini u dva navrata imali i 12 poena razlike, ali su gosti uspjeli smanjiti zaostatak na samo 3 poena. Ipak, Krka je na kraju uspjela slaviti sa 74:69.

Marinelli sa 15 i Đapa sa 14 poena su predvodili Krku do pobjede, dok je kod gostiju Mesiček postigao 15 poena, a Simonović je dodao 14. Edin Atić je također odigrao odličnu partiju i postigao je 11 poena uz 8 skokova i 3 asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi