Kruno Simon pao na doping testu

Kruno Simon pao na doping testu

Košarkaš Zagreba Krunoslav Simon kažnjen je zabranom igranja dva mjeseca zbog pozitivnog nalaza na doping testu. U njegovoj krvi je pronađen nedozvoljeni sastojak Indapamid.

HKS je donio odluku o zabrani igranja u trajanju od dva mjeseca, a odluka stupa na snagu odmah. Tako će Simon pauzirati do sredine oktobra, što znači da neće propustiti nijednu zvaničnu utakmicu, samo prijateljske. Nalaz je bio pozitivan na MI u Pescari prije dva mjeseca, a prema Simonovim riječima radi se o uzimanju lijeka za kontroliranje tlaka, koji uzima već tri godine. HKS je to uzeo u obzir, te je Simona kaznio samo za neprijavljivanje uzimanja lijeka, a ne i za korištenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.