KSBiH dozvolio povratak publike u dvorane!

U skladu s uputama Kriznih štabova

KSBiH dozvolio povratak publike u dvorane!

Admin Čaušević

KSBiH je dozvolio klubovima da otvore ulaze u dvorane!

Generalni sekretar Amer Čulan je u ime KSBiH da saglasnost klubovima da postupaju prema uputama lokalnih Kriznih štabova.

"Ovim putem Vas obaviještavamo i ujedno dajemo saglasnost klubovima učesnicima Prvenstva Bosne i Hercegovine u sezoni 2020/2021 za prisustvo publike na utakmicama a sve prema uputama Kriznih šatabova i odluka Općina, Kantona, Županija i Zavoda za javno zdravstvo.

U skladu sa izdatim higijensko-elidemiološkim mjerama/smjernicama koje se odnose na sprečavanje širenja pandemije Corona Virus-a, obavezujuće je za sve klubove da se pridržavaju uputa, higijensko- epidemioloških mjera o broju prisutnih učesnika u zatvorenim prostorima ,razmaku/distanci, nošenju zaštitnih maski u zatvorenom prostoru u kojem se odigravaju utakmice, a sve u skladu sa preporukama gore navedenih nadležnih institucija.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Za poštivanje i provovođenje higijensko-epidemijoloških mjera i preporuka nadležnih institucija odgovorni su organizatori utakmice-sportski klubovi.

Zamolićemo klubove da se uz sve gore navedeno pridržavaju i uputa iz Covid protokola KSBIH koji je dostavljen učesnicima Prvenstva Bosne i Hercegovine 2020/21 muške i ženske ekipe, koji se odnosi na aktivne i pasivne učesnike", navodi se u saopštenju.

Top Komentari

Ante G.
U Sarajevu policijski cas, da se sprijeci sirenje virusa... Od 23h. Kosarka moze publika, fudbal ne... Gdje prestaje logika, tu pocinje Bosna. Svaki sektor drustva je kod nas autonomna pokrajina... Kako ti sada covjeku koji veceras u 23:05h na ulici da objasnis, sto mu je policija napisala kaznu od 500km, zbog krsenja policijskog casa. Da bar malo logike u necemu ima, malo pameti, razuma, svijesti... Ali najgora stvar od svega sto se niko ne buni, sto niko vise ne postavlja nikakva pitanja. Toliko je zamro damar, toliko je sve ljudima postalo svejedno. Sa ovog dna povratka nema.
4 0
ghast0
A fudbal i dalje ne moze.... hn lud zbunjenog
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi