Kadeti Španjolske europski prvaci
Mladi Španjolci suvereno su došli do kadetskog zlata u Udinama (foto: Sportando)

U finalu nadigrali Francusku

Kadeti Španjolske europski prvaci

Kadeti reprezentacije Španjolske postali su europski prvaci na EP A divizije koje se igralo u Udinama.

Igrači Furije su u finalu bez većih problema iako se očekivalo drukčije nadigrali selekciju Francuske rezultatom 70:61 i od Hrvatske preuzeli tron najbolje reprezentacije Starog kontinenta. 

Unatoč fizičkoj inferiornosti u odnosu na moćni atletski sastav Tricolora Španjolci su od samog početka preuzeli kontrolu nad utakmicom koju su otvorili s 13-0 a Francuzi u svih 40 minuta susreta nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti sjajnim Španjolcima. 

Michael Caicedo i Juan Nunez sa po 21 košem vodili su glavnu riječ u redovima pobjednika a Ruben Dominguez dodao je 15. Ousmane Dieng, Armel Traore i Yohan Traore za Francuze su postigi po 10 poena. 

MVP turnira je Ruben Dominguez a u najboljoj petorci osim njega našli su se i njegov suigrač Juan Nunez, Victor Wenebeyma iz Francuske, Matteo Spagnolo iz Italije te Adem Bono iz Turske. U utakmici za treće mjesto Talijani su u drami savladali Ruse sa 73:68 i okitili se broncom.

Podsjetimo, naša selekcija se bez ijedne pobjede oprostila od A divizije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi