Selektor Lojo odabrao 12 Zmajica za duel protiv Belgije

Eurobasket

Selektor Lojo odabrao 12 Zmajica za duel protiv Belgije

Haris Zilić

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i hercegovine od 15 sati igrat će prvu utkamicu na Eurobasketu.

Protivnik našoj selekciji je jedan od favorita za naslov selekcija Belgije,a direktan prijenos je na kanalu Sport Klub 1.

Naše djevojke očekuje sigurno teška utakmica, ali predaje nema. Već smo u kvalifikacijama pokazali da možemo igrati protiv najjačih selekcija kada smo savladali favorizovanu Rusiju.

Selektor Goran Lojo odredio je i finalni roster za današnju utakmicu.

Bosna i Hercegovina će nastupati u sastavu: Milica Deura (kapiten), Marica Gajić, Irena Vrančić, Nikolina Delić, Anđela Delić, Jonquel Jones, Matea Tavić, Melisa Brčaninović, Miljana Džombeta, Dragana Domuzin, Nikolina Džebo i Nikolina Babić.

Podsjetimo pored BiH i Belgije u grupi se nalaze još selekcije Slovenije i Turske.

Prvoplasirana ekipa će izboriti direktan plasman u četvrtinu finala, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa obezbijediti plasman u osminu finala.

Top Komentari

user1597698961
Sretno cure,steta sto se u svadji sa Nikolinom Zubac,gube obe strane,i nama bi valjala ona,a i njoj nastupi na evropskom . Sretno Bosno i Hercegovino ????
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi