Kup BiH: Igokea favorit, Studenti ciljaju trofej

Završni turnir u Sarajevu

Kup BiH: Igokea favorit, Studenti ciljaju trofej

Ovog vikenda Sarajevo je domaćin Završnog turnira Kupa BiH za košarkaše, na kojem će se naći ekipe Igokee, Zrinjskog, Bosne Royal i Mladosti iz Mrkonjić Grada.

U prvom polufinalnom meču, koji je na programu od 17 časova, sastaće se Bosna Royal i Mladost, a tri sata kasnije snage će u KSC "Skenderija" odmjeriti Igokea i Zrinjski.

Trener Igokee Dragan Bajić poziva na oprez uoči duela sa Mostarcima.

"Favoriti smo na papiru, ali to trebamo opravdati. Tokom ove sedmice pokušao sam psihološki da utičem na ekipu, jer moramo maksimalno ući u završnicu Kupa. Ne bježimo od uloge favorita, ali u Kupu se igra jedna utakmica i jedan loš dan može donijeti iznenađenje", istakao je Bajić.

Zrinjski će, sa druge strane, u današnji meč ući znatno oslabljen.

"Zdravstveni bilten nije baš zadovoljavajući. Imamo izostanak Ljube Šamadana, te Marina Gilje koji su povrijeđeni. Igrači koji su na raspolaganju su spremni za utakmicu i daće svoj maksimum. Drago mi je da smo izborili završnicu Kupa BiH te da smo za protivnika u polufinalu dobili ekipu Igokee koju svi znamo. Tim koji dolazi iz ABA lige je veliki favorit. Mi ćemo pokušati pružiti što jači otpor renomiranom protivniku. Pokušaćemo sarajevskoj publici predstaviti Zrinjski i grad Mostar u što boljem svjetlu", rekao je trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić.

Popularni Studenti nadaju se pobjedi pred domaćim navijačima i plasmanu u finale takmičenja.

"Atmosfera je sjajna, vrijedno radimo i spremamo se za veoma bitan meč. Imamo lijepu priliku da uđemo u finale i damo maksimum. Imali smo malih problema oko povreda, ali mislim da će to sve biti u najboljem redu za subotnju utakmicu", izjavio je Strahinja Dragičević, košarkaš sarajevskog tima.

Trener Mrkonjićana Goran Sladojević smatra da je Bosna favorit, ali i da njegov tim u polufinalni meč ne ulazi sa bijelom zastavom.

"Nadam se da ćemo odigrati bez opterećenja, kako bismo pružili maksimalan otpor Sarajlijama. Dobro smo se pripremili i ako nam se ukaže prilika da ih iznenadimo, zašto to ne bismo učinili", rekao je Sladojević.

Finale Kupa BiH na programu je u nedjelju od 17 časova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi