Čovjek nema granice: Na utakmicu došao u čudnom stajlingu, a posebna priča je bila na terenu

U dvorani su svi bili šokirani

Čovjek nema granice: Na utakmicu došao u čudnom stajlingu, a posebna priča je bila na terenu

H. Zilić

Velike sportske zvijedze navikle su nas na čudne stajlinge, ali čini se da američki košarkaš Kyle Kuzma u tom segmentu može nositi titulu za apsolutnog pobjendika.

Kuzma je i sinoć šokirao sportski svijet.

Košarkaš Washintog Wizardsa je na duel protiv Atalanta Hwaksa došao u čudnoj kombinaciji kao da je krenuo na snimanje nekog filma. Neki od komentara fanova su bili da je ovaj put pretjerao i nema potrebe da se bilo šta komentariše.

Naravno po dolasku u dvoranu privukao je pažnju medija, ai kako ne bi jer je "odjeća" koju je imao na sebi bila u najmanju ruku čudna.

Međutim, to ga nije puno poremetilo da odradi ono za šta je i plaćen.

Oglasi

Kuzma je protiv Hawksa zabio 28 poena i uz Beala (37 poena) bio najzaslužniji za trijumf Wizardsa rezultatom 116:119.

Pomenuti košarkaš je prethodnih mjeseci znao šokirati cijeli svijet odjevnim kombinacijama. U novembru prošle godine na utakmici se pojavio u dugom ružičastom džemperu, a zatim je krenulo poprilično 'maltretiranje' onim što oblači.

Kyle Kuzma je već šest godina član najjače košarkaške lige svijeta. Izabran je kao 27. pik drafta 2017. godine od strane Los Angeles Lakersa i u ovom timu je postao zvijezda.

U ljeto 2021. godine Kuzma je razmijenjen u Washington Wizardse kao dio paketa za Russella Westbrooka, ovaj 27-godišnjak je u glavnom gradu Sjedinjenih Američkih Država postao možda i najbitniji faktor u igri.

Iako je riječ o vrlo dobrom košarkašu, ipak je svojim stilom oblačenja privukao pažnju, a to u nekim situacijama zna biti "iritantno".

Ukupno je u NBA karijeri na prosjecima od gotovo 16 poena i šest skokova po utakmici i ima osvojen NBA prsten s Lakersima 2020. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti