Kyle Weems košarkaš Virtusa: Jedino logično rješenje je završiti sezonu

Američki košarkaš iskreno o stanju u Italiji

Kyle Weems košarkaš Virtusa: Jedino logično rješenje je završiti sezonu

Aktualna pandemija koronavirusa svjetska je tema broj 1 posljednjih nekoliko tjedana svugdje pa i u svijetu sporta. 

Italija, kao najpogođenija pandemijom broji velike žrtve, no čelnici nogometne i košarkaške Serie A još uvijek ne odustaju od ideje da će atkualna sezona biti završena.

Predjesnik košarkaške Serie A Umberto Gandini jučer je izjavio da će se uraditi sve da sezona bude nastavljena. Na to je reagirao jedan od rijetkih američkih košarkaša koji su ostali u Italiji u ova teška vremena. Virtusov Kyle Weems to je prokomentirao slijedećim riječima:

"Moje osobno mišljenje je da je jedino očigledno rješenje otkazati nastavak sezone. Broj žrtava i novih slučajeva ovdje u Italiji, iskreno, sve je strašniji i strašniji kako vrijeme prolazi. Ukoliko oni zaista misle da se ovo prvenstvo može nastaviti kao da nije ništa bilo onda zaista nemaju nikakvog suosjećanja ni brige za ostale" - kazao je Weems čiji je klub Virtus tek jučer službeno obustavio treninge prvog tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi