Kyrie Irving ima problema sa mentalnim zdravljem
Foto - EPA

NBA analitičar tvrdi

Kyrie Irving ima problema sa mentalnim zdravljem

Midhat Šljivak

Kyrie Irving već duže je vremena van terena zbog povrede ramena.

Zvijezda Brooklyn Netsa na fantastičan način je ušao u sezonu. Igrao je zaista sjajno, ali je zatim stigla povreda koja ga je na određeno vrijeme odvojila od parketa.

Međutim, sudeći prema Ricu Bucheru, Irving se ne nosi samo sa povredom već i sa ozbiljno narušenim psihičkim zdravljem.

"Ne želim da prenosim tračeve, ali sam od mnogih ljudi čuo, a neki su veoma pouzdani, da Kyrie Irving nema samo problema sa povredom. Mora poraditi na određenim stvarima psihološke prirode. Postoje određeni znaci narušenog mentalnog zdravlja", rekao je NBA analitičar Ric Bucher.

Irving je ove sezone na prosjeku od 28.5 poena i 7.2 asistencije i svakako da bi bila velika šteta ako bi zbog svih problema koje ima morao otići na duže odustvo.

Netsi su ga doveli kao veliko pojačanje prošlog ljeta i zaista je tužno vidjeti da jedan takav igrač prolazi kroz velike probleme.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi