Neviđena sramota Musinih Netsa

Ubacili samo osam šuteva za dva

Neviđena sramota Musinih Netsa

Edmir Škorić

Očajnu utakmicu odigrali su Brooklyn Netsi koji su poraženi od New York Knicksa sa 82:94.

Ovu utakmicu igrao je i Džanan Musa, koji je na parketu proveo nešto više od 4,5 minute i za to vrijeme ubacio dva poena.

No, zanimljivo je da su Netsi ubacili svega osam šuteva za dva poena, dok su ih 20 promašili. To ranije nikome nije uspjelo od kako su uvedeni šutevi za tri poena 1979. godine i vremensko ograničenje napada na 24 sekunde 1954. godine.

Posljednji put je neka ekipa ubacila manje šuteva za dva poena 1950. godine u duelu Pistonsa i Lakersa, kada su ekipe pogodile po četiri šuta i konačan rezultat je glasio 19:18.

Netsi su ispucali 50 trica, a ubacili su ih 13, dok su sa linije penala imali skor 27/36.

Top Komentari

ragnarrsonn
Oni su Musini kolko i moji posto igram sa njima NBA2K jos od ere Teletovica
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti