Kyrie Irving: Kobe mora biti na novom logu NBA lige
Foto: EPA

'Crni kraljevi izgradili su ligu'

Kyrie Irving: Kobe mora biti na novom logu NBA lige

Kyrie Irving na svom je instagram profilu nedvosmisleno poručio kako NBA treba na svoj logo postaviti Kobe Bryanta.

"To se mora dogoditi, ne zanima me što bilo ko kaže. Crni kraljevi izgradili su ligu", napisao je košarkaš Brooklyn Netsa.

Podsjetimo, trenutna silueta koja se vidi na logu zapravo je Jerry West, legendarni košarkaš Lakersa iz šezdesetih i sedamdesetih. On je i sam prije nekoliko godina poticao promjenu loga, ističući da na njemu mora biti Michael Jordan kao košarkaš koji je ovaj sport prenio u dimenziju više. Otkad je Kobe Bryant tragično preminuo u helikopterskoj nesreći prije nešto više od godinu dana, brojni košarkaški fanovi zahtijevaju da on postane novi igrač na logu. Ipak, NBA liga zasad nema u planu mijenjati svoj prepoznatljivi dizajn.

Top Komentari

DelPiero
nedaj Boze da je nesto slicno neki bijelac izjavio, sad bi bili protesti u Americi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti