Netsi pronašli pobjedničku formulu: Harden playmaker, Irving bek šuter
Foto: EPA

Irving: Rekao sam Jamesu da je odsada playmaker

Netsi pronašli pobjedničku formulu: Harden playmaker, Irving bek šuter

Brooklyn Netsi nedavno su dali 'pola tima' da bi u klub doveli Jamesa Hardena. 

Dolaskom popularnog 'Brade' Netsi su oformili veliku trojku koju osim njega čine još Kevin Durnt i Kyrie Irving.

Međutim, nije sve krenulo onako kako su u Netsima zamislili. Proces prilagodbe nije bio baš lagan a tim iz Brooklyna pogubio je dosta utakmica u kojima je važio za favorita. No, formulu za bolju igru Netsa nije našao njihov trener već playmaker tima Kyrie Irving. Naime u noćašnjoj pobjedi Netsa nad Golden State Warriorsima u Oaklandu Irving i Harden su zamijenili pozicije. Organizaciju igre u svoje ruke uzeo je 'Brada', dok je 'Uncle Drew' zaigrao beka šutera. Netsi su na kraju savladali 'Ratnike' s uvjerljivih 134:117 uz čak 16 asistencija Jamesa Hardena i 23 poena Irvinga koji je poslije utakmice lakonski objasnio:

"Prije par dana smo se na treningu pogledali a ja sam mu rekao: 'odsada si ti playmaker a ja bek šuter' i to je to" - kazao je Kyrie nakon trijumfa u Oaklandu. Ako se po jutru dan poznaje to bi moglo donijeti pomake u igri Netsa ali glavno je pitanje je li se što u ovoj odluci ovog dvojca pitao glavni trener ekipe Steve Nash? Nedavno je Irving samovoljno uzeo pauzu od nekoliko utakmica tijekom koje je interpretirano da je to uzrokovano neslaganjem zvijezde Netsa i trenera Nasha. No ukoliko experiment bude funkcionirao a Netsi igrali onako kako se očekuje ovo bi mogla biti 'win-win' situacija i za Nasha, kao i za Irvinga i ostatak tima. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi