Kyrie Irving promašio produžetak, Cavsi slavili na otvaranju

Počela nova NBA sezona

Kyrie Irving promašio produžetak, Cavsi slavili na otvaranju

Košarkaši Cleveland Cavaliersa pobjedom su otvorili novu NBA sezonu. Oni su večeras na domaćem parketu porazili Boston Celticse sa 102:99.

Clevelend i Boston su večeras otvorili novu NBA sezonu, a žrijeb je htio da se baš večeras Kyrie Irving vrati u Cleveland. On je odigrao jako dobar meč protiv 'svojih' Cavaliersa, ali je na kraju promašio trojku za produžetak. 

Cavsi su bili bolji tokom cijelog prvog poluvremena koje je obilježeno stravičnom povredom košarkaša Bostona Gordona Haywarda. LeBron i ekipa su nakon prve 24 minute igre imali prednost od 16 poena (54:38). 

Ipak, Boston se zahvaljujući sjajnoj trećoj četvrtini, koju su dobili sa 15 poena razlike, vraća u meč i do kraja smo gledali uzbudljivu završnicu. Cavsi su na kraju uspjeli da zadrže prednost jer je Irving promašio šut za produžetak i ostalo je 102:99.

Najefikasniji kod domaćih bio je LeBron James koji je imao 29 poena, 16 skokova i devet asistencija. Osim njega raspoloženi su bili Kevin Love sa 15, odnosno Derrick Rose sa 14 poena. Kod poražene ekipe Jaylen Brown je ubacio 25 poena, a Irving je dodao 22 uz 10 asistencija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi