Bomba iz NBA lige: Netsi izgubili strpljenje s Irvingom

Problemi sa velikom zvijezdom

Bomba iz NBA lige: Netsi izgubili strpljenje s Irvingom

A. Čaušević

Pojedine zvijezde NBA lige odbijaju da se vakcinišu što predstavlja problee za neke od franšiza iz najjače košarkaške lige svijeta. 

Kyrie Irving odbija da se vakciniše kako bi zaštitio organizacom od koronavirusa. Propustio je nekoliko posljednjih treninga, dok i Brooklyn Netsi gube strpljenje sa sjajnim košarkašem.

Irving je trenirao prošle sedmice s ekipom u San Diegu, dok je propustio prve treninge u New Yorku jer taj grad zahtjeva da je primljena najmanje jedna vakcina kako bi se dobila dozvola za treniranje u zatvorenom.

"Trenutno nema više vijesti o tome. Nisam zabrinut ni zbog čega. Samo nastojimo da treniramo svaki dan. Danas smo imali sjajan trening i pokušat ćemo isto i sutra", rekao je trener Steve Nash.

Međutim, klupsko rukovodstvo postaje ljuto zbog Irvinovog ponašanja i moglo bi doći do preuranjenog razlaza "Velike trojke" koja je prvi favorit za osvajanje titule u novoj sezoni.

Ugledni novinar Adrian Wojnarowski tvrdi da bi se Netsi mogli razići sa Irvingom još ove godine te ne bi prihvatili njegovu ulogu "povremenog" košarkaša zbog odbijanja vakcine.

Optimizam da bi se 29-godišnjak mogao priključiti ekipi počinje da blijedi. Početkom danas su se pojavile informacije da bi se mogao vakcinisati što se na kraju nije desilo.

Irving zarađuje 35 miliona dolara godišnje i moglo bi se desiti da izgubi polovinu tog novca ukoliko propusti sve domaće mečeve Netsa ove sezone. Prosječno po utakmici zarađuje 426.000 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi