Kyrie opsovao američki državni praznik, ubrzo stiglo izvinjenje
(Foto: EPA) "Izgovorio sam riječi koje nikako ne priliče jednom profesionalcu", poručio je danas playmaker Boston Celticsa

Košarkaš naišao na osude

Kyrie opsovao američki državni praznik, ubrzo stiglo izvinjenje

Kyrie Irving je tokom godina postao poznat po svojim, nerijetko, čudnim i nepromišljenim izjavama, a sada je uspio uvrijediti i čitavu naciju, barem onaj njen dio koji ozbiljno shvata Dan zahvalnosti.

Amerikanci danas slave svoj naciolani praznik, pa tako ni noć s četvrtka na petak ne donosi utakmice NBA lige. Ipak, nekoliko zanimljivih odigrano je sinoć.

Tako su i Boston Celticsi na svom parketu poraženi od New York Knicksa, a nakon poraza svoje ekipe Kyrie Irving nije bio u dobrom raspoloženju.

Osim pitanja o utakmici, novinari su sinoć pitali Irvinga i o Danu zahvalnosti, a on ga očigledno nije imao namjeru slaviti, pa je poručio: Je**š to sr**e!".

Izazvala je ova njegova psovka brojne osude u SAD-u, a danas je stilo i izvinjenje od Irvinga koji je na svom Twitteru poručio:

"Bio sam frustriran nakon sinoćnje utakmice i izgovorio riječi koje nikako ne priliče jednom profesionalcu, bez obzira na sve. Nisam želio vrijeđati praznik i one koji ga slave. Zahvalan sam na vremenu koje možemo dijeliti sa našim porodicama".

Top Komentari

Turgut
Slave anihilaciju indijanaca i toboze kao zahvalbi a indijanci cio njesec tuguju
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti