Počelo je NBA ludilo: Boston pobijedio Philu, Curry i Durant previše za Thunder
Otvorena je 73. sezona NBA lige. Timovi su jači nego ikad i svima je samo jedan cilj - skinuti sa trona Golden State Warriorse. Pred nama su zanimljivi mjeseci u najjačoj ligi svijeta i sigurno da će biti dosta uzbuđenja (Foto: EPA)

Šampion krenuo pobjedom

Počelo je NBA ludilo: Boston pobijedio Philu, Curry i Durant previše za Thunder

Midhat Šljivak

Nova sezona NBA lige počela je protekle noći, a na otvaranju su pobjede upisali Boston Celticsi i aktuelni NBA prvaci Golden State Warriorsi.

Celticsi su u svom TD Gardenu uvjerljivo savladali Philadelphia 76erse rezultatem 105:87.

Prve poene u novoj sezoni postigao je igrač 76ersa Joel Embiid, ali na kraju je ipak pobjedu odnijela ekipa Celticsa.

Slomili su domaći košarkaši rivale u posljednjoj dionici i na kraju su došli do trijumfa na otvaranju nove sezone.

Jayson Tatum je predvodio domaće sa 23 poena, a isti broj poena je za Philu ubacio Joel Embiid uz 10 uhvaćenih lopti.

Aktuelni prvaci Golden State Warriorsi savladali su Oklahoma City Thunder rezultatom 108:100.

Thunder je u ovaj meč ušao bez povrijeđenog Russella Westbrooka. Ipak, i pored toga su pružili dobar otpor Stephenu Curryju i Kevinu Durantu, ali više od toga nisu mogli.

Iako je tim iz Oklahome uspio u jednom trenutku tokom treće dionice i da povede, na kraju je kvalitet ipak presudio i šampion je u sezonu ušao pobjedom.

Curry je predvodio Warriorse sa 32 poena, devet asistencija i osam skokova, dok je Durant imao 27 poena, osam skokova i šest asistencija.

Sa druge strane Paul George je ubacio 27, a Dennis Schroeder 21 koš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi