Rakete su bile prebrze za Dallas, Mavsi eliminisani

Teksaški obračun

Rakete su bile prebrze za Dallas, Mavsi eliminisani

Košarkaši Dallas Mavericksa nisu uspjeli produžiti play-off seriju protiv Houston Rocketsa na šestu, eventualno sedmu utakmicu. 

Rakete su pobjedom na domaćem terenu od 103:94 seriju riješile ukupnim rezultatom 4:1 u svoju korist.

Prvo ime pobjedničkog tima bilo je najbolji igrač Houstona James Harden. Ljevoruki bek šuter ubacio je 28 poena u četvrtom trijumfu svog tima protiv Mavsa. Dobru podršku imao je u Smithu koji je zabio 20 poena, dok je Howard dominirao pod koševima. Pored 18 postignutih poena centar domaćeg sastava uspio je upisati i 19 skokova, od čega 16 u odbrani.

Igru Dallasa nosili su Nowitzki s 25, odnosno Ellis s 22 poena, ali njih dvojica nisu bili dovoljni da bi Mavsi izbjegli eliminaciju iz play-offa nakon pete utakmice. Ostatak tima nije bio na svom nivou, a pogotovo je klupa bila slaba.Rezervisti su zabili tek 16 poena, pa je teksaški obračun zasluženo pripao Rocketsima.

NBA, play-off:
Houston Rockets - Dallas Mavericks 103:94

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.