LA Lakersi nakon deset godina u finalu Zapada

James i društvo sredili Rocketse

LA Lakersi nakon deset godina u finalu Zapada

A. Čaušević

Prvi put još od 2010. godine LA Lakersi će igrati finale Zapadne konferencije nakon što su u polufinalnom duelu izbacili Houston Rocketse. 

Lakersi su u petom meču slavili ubjedljivim rezultatom. LeBron James i društvo su rivale iz Teksasa pobijedili 119:96 za 4:1 u seriji.

Već nakon prve četvrtine Lakersi su imali +15 (35:20) i već tada se dalo naslutiti u kojem smjeru ide ovaj meč. U jednom trenutku bilo je i +30 (101:71) na startu posljednje dionice.

James je ponovo bio na nivou sa 29 poena i 11 skoksova uz sedam asistencija. Imao je i podršku Kylea Kuzme sa 17 poena. Kod poraženih najefikasniji sa 30 poena bio je James Harden.

Lakersi će u finalu igrati protiv boljeg iz duela LA Clippersa i Denver Nuggetsa. Clippersi nakon pet mečeva vode sa 3:2 u seriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi