Lagane pobjede Toronta i Brooklyna
Foto: EPA

Domaćini bez problema do trijumfa

Lagane pobjede Toronta i Brooklyna

Toronto Raptorsi su u svom Air Canada Centru ugostili New York Knickse i upisali laganu pobjedu rezultatom 107:84.

Ekipe su se samo u prvim minutama susreta smjenjivale u vodstvu, a onda Toronto preuzima konce u svoje ruke i počinje igrati u tempu koji je bio nedostižan za goste.

Već nakon prve četvrtine Raptorsi imaju plus 12, da bi njihova prednost krajem prvog poluvremena dostigla i 20 poena.

Ni u nastavku se stvari nisu bitnije promijenile. Knicksi su se, bezuspješno, pokušali vratiti u susret početkom zadnjeg perioda, da bi Toront uzvratio sjajnom serijom i došao i do plus 25.

Ubojiti dvojac Toronta je i ovaj put predvodio ekipu do pobjede. Tako su Kyle Lowry i DeMar DeRozan ubacili po 22 poena, dok je CJ Miles dodao 14.

U Knicksima nije bilo posebno rapoloženih, pa su najefikasniji bili Porzingis i Hardaway Jr. sa po 13 poena.

I Brookly Netsi su na svom parketu upisali laganu pobjedu i to nad Utah Jazzom rezultatom 118:107.

Netsi su u finišu prve četvrtine stigli do prve osjetnije prednosti, a od tada je nisu ispuštali. Prednost Brooklyna je gotovo cijelim tokom susreta bila dvocifrena, pa su domaći upisali sigurnu i laganu pobjedu.

Sjajnu partiju u redovima Netsa je pružio Spencer Dinwiddie koji je ubacio 25 poena, uz pet skokova i osam asistencija. Allen Crabbe mu se pridružio sa 18, a DeMarre Carroll sa 17 ubačenih poena.

Kada je u pitanju Utah najefikasniji je bio Rodney Hood sa 17 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi