"Lajk" koji je uzburkao NBA ligu prije početka sezone

Porter smatra Dončića precijenjenim

"Lajk" koji je uzburkao NBA ligu prije početka sezone

Midhat Šljivak

Slovenac Luka Dončić je prema ESPN-u glavni favorit za nagradu rookie godine u NBA ligi.

Stručnjaci sa ESPN-a smatraju da će u dresu Dallas Mavericksa Luka lagano doći do titule najboljeg igrača prve godine, ali takve prognoze se ne sviđaju njegovim konkurentima.

Michael Porter Junior, zvijezda sa univerziteta Missouri, to je javno i poručio. Lajkom na Instagram objavu jasno je istakao da smatra kako je Luka Dončić precijenjen.

Korisnik Instagrama je kritikovao ESPN što je postavio Dončića kao velikog favorita.

"Ovo je smiješno. Luka je najprecijenjenija osoba koju sam ikad vidio u životu", napisao je jedan korisnik, a ubrzo je stigao "lajk" od novog košarkaša Denver Nuggetsa.

Porter je prema svim prognozama trebao biti među prva tri izbora na draftu. Međutim, teška povreda leđa učinila je da padne na 14. mjesto i odabrali su ga Denver Nuggetsi.

Čini se kako već imamo pravo rivalstvo na NBA parketima iako nijedan nisu odigrali utakmicu u najjačoj ligi svijeta i biće svakako interesantno vidjeti prvi duel Dončića i Portera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi