Lakersi bez Bynuma pet utakmica
Bynum igra svoju najbolju sezonu

Lakersi oslabljeni na gostujućoj turneji

Lakersi bez Bynuma pet utakmica

Centar LA Lakersa, Andrew Bynum biće van parketa sedmicu dana zbog povrede lijeve Ahilove tetive u utakmici protiv Minnesote u petak večer.

Bynum je utakmicu napustio pred kraj treće četvrtine, a prema njegovim riječima noć nakon utakmice nije mogao hodati bez nečije pomoći.

Jučerašnja magnetna rezonanca pokazala je da se radi o povredi lijeve Ahilove tetive, te će Bynum biti spreman za nastup za sedam do deset dana.

Lakersi sada idu na gostujuću turneju od pet utakmica, koja počinje u Houstonu, a Bynum je odlučio da će putovati s ekipom umjesto da sjedi kući i oporavlja se. Njegovo mjesto u petorci Lakersa zauzeće Lamar Odom.

Andrew Bnum je ove sezone u dresu Lakersa odigrao 65 utakmica u kojima je bilježio prosjek od 15 poena i 8,3 skoka po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.