Lakersi bez Kobeja iznenadili GSW, porazi Oklahome i Dallasa
Foto: ESPN

NBA

Lakersi bez Kobeja iznenadili GSW, porazi Oklahome i Dallasa

Osim susreta Brooklyna i Denvera, koji je privukao daleko najveću pažnju bh. javnosti, sinoć je u NBA odigrano još deset utakmica.

Bilo je tu nekoliko zanimljivih mečeva od kojih se ponajviše ističe iznenađujući poraz Golden Statea od Lakersa, a bilo je 115:105. U ekipi domaćina nije se našao Kobe Bryant koji je odmarao, ali to nije smetalo domaćim da naprave senzaciju. Do velike pobjede su Lakerse predvodili Boozer, Price i Young sa 18, 17 i 15 poena. Udarni dvojac Warriorsa Curry - Thompson ubacio je zajedno 40 poena. Steph je ubacio 22, a Klay 18.

Minus od deset poena razlike na kraju izgleda još i dobro za gostujući tim koji je tokom cijelog meča bio u rezultatskom deficitu, a sredinom posljednje dionice bilo je i +24 za Lakerse.

Revolveraški obračun imali su Russel Westbrook i Damien Lillard u susretu Oklahome i Portlanda koji je završio gostujućom pobjedom Trail Blazersa rezultatom 115:111 nakon produžetka. Dinamičnu utakmicu obilježila su dva sjajna igrača koja su ubacila po 40 poena. Utakmica se igrala u serijama obje ekipe, pa su se u nekoliko navrata mogli vidjeti veliki comebackovi.

Oklahoma je bolje otvorila susret da bi se Portland već do poluvremena u potpunosti vratio i poveo. U posljednjoj dionici su domaći imali 13 poena prednosti ali je završilo nerješeno. U produžetku je Portland bio prisebniji i slavio ga s rezultatom 17:13.

Goran Dragić je sa 25 poena vodio Phoenix do pobjede protiv Dallasa. Rezultat je glasio 124:115 i to je bio već drugi uzastopni poraz Mavericksa za koje je najbolju partiju pružio Nowitzki koji je ubacio 22 poena. Sunsi su upisali petu uzastopnu pobjedu i sada su zasjeli na osmo mjesto Zapada koje vodi u Playoff.

Chicago Bulls je u jednoj od zanimljivijih utakmica večeri savladao Washington na gostovanju rezultatom 99:91. Najzaslužniji za novi podvig Bullsa bili su Rose sa 25 i Gasol sa 18 poena. John Wall je u redovima domaćina bio najefikasniji pojedinac sa 18 poena.

Što se ostalih susreta tiče, ubjedljivu i očekivanu pobjedu upisali su igrači Clevelanda koji su Minnesotu savladali sa 125:104. Kyrie Irving je predvodio Cavse sa 29 poena dok je kod gostiju dva poena manje ubacio Wiggins.

Charlotte je bio uspješniji od Milwaukeeja, Miami je bez Bosha iznenađujuće poražen od Philadelphije na svom terenu dok je Atlanta bila bolja od Clippersa kod kuće. Bostonu za sada ne ide bez Ronda pa su Celticsi upisali novi poraz i to od Orlanda, dok je Indiana slavila protiv New Orleansa.

NBA:

Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves 125:104
Indiana Pacers - New Orleans Pelicans 96:84
Orlando Magic - Boston Celtics 100:95
Washington Wizards - Chicago Bulls 91:99
Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers 107:104
Brooklyn Nets - Denver Nuggets 102:96
Miami Heat - Philadelphia 76ers 87:91
Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 101:108
Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 111:115prod
Phoenix Suns - Dallas Mavericks 124:115
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 115:105

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.