Lakersi bolji od Memphisa u Staples Centru
Foto: EPA

Timberwolvesi lagano protiv Charlotte

Lakersi bolji od Memphisa u Staples Centru

Los Angeles Lakersi su na svom parketu ugostili Memphis Grizzliese, a na kraju su domaći došli do pobjede rezultatom 107:102.

Do polovine drugog perioda se mogla gledati rezultatska klackalica, a onda Lakersi uspijevaju doći do prvog značajnijeg vodstva.

Na poluvrijeme se, tako, otišlo pri rezultatu 62:54 u korist Lakersa, da bi ekipa iz Los Angelesa u trećoj četvrtini zaigrala još bolje.

Lakersi tako u drugom dijelu trećeg perioda stižu i do plus 22. Ipak, malo je nedostajalo da domaći prokockaju veliku prednost, s obzirom da Memphis u posljednjoj minuti susreta smanjuje deficit na samo tri poena. Caldwell-Pope i Brook Lopez, međutim, nisu dozvolili veliki povratak Grizzliesa, pa su Lakersi slavili pojedu.

U pobjedničkoj ekipi je najefikasniji bio Brook Lopez sa 21 postignutim poenom, dok je Brandon Ingram dodao 20 poena. Solidne partije su pružili i Kentavious Caldwell-Pope i Jordan Clarkson koji su ubacili po 15 poena. Kyle Kuzma je upisao 13 poena i 12 skokova.

Što se tiče Memphisa raspoloženi su bili Tyreke Evans sa 26 i Mike Conley sa 23 postignuta poena.

U utakmici koja je odigrana nešto ranije Minnesota Timberwolvesi su na svom parketu stigli do lagane pobjede nad Charlotte Hornetsima rezultatom 112:94.

Domaći su susret prelomili polovinom druge četvrtine, dok su pobjedu potvrdili sjajnom igrom u zadnjem periodu.

Andrew Wiggins je bio najefikasniji  u ekipi Minnesote sa 20 postignutih poena, Teague je dodao 18, dok je Towns ubacio 16 poena.

Kada su u pitanju Hornetsi Cody Zeller je postigao 16 poena, dok su po 13 dodali Dwight Howard, Marvin Williams i Jeremy Lamb.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi