Lakersi i Clippersi za prevlast u Los Angelesu

Timovi iz LA vode glavnu riječ u Pacific diviziji

Lakersi i Clippersi za prevlast u Los Angelesu

Pacific diviziju obilježit će timovi iz Los Angelesa, Lakersi jesu favoriti, ali ni Clipperse ne treba otpisati.  Sunsi i Kingsi teško će do doigravanja, a Warriorsi bi mogli voditi bitku za mjesto broj osam.

Los Angeles Lakers

 

Lakersi u novu sezonu ulaze sa velikim ambicijama. U tim su stigli Steve Nash i Dwight Howard i ukoliko ostanu zdravi tokom sezone i u doigravanju, Lakersi su u užem krugu favorita za NBA prsten. Sa njima dvojicom, te Bryantom i Gasolom tim iz Los Anglesa ima četiri moguća All Star igrača. Kada se još na taj tim dodaju Metta World Peace, Antawn Jamison i Jodie Meeks onda imamo jako respektabilnu ekipu koja teško da može razočarati svoje navijače u novoj sezoni. Tim je od bitnijih igrača napustio Andrew Bynum, koji će karijeru nastaviti u Philadelphiji. Osim Bynuma u dresu Lakersa u novoj sezoni nećemo gledati ni Sessionsa, Barnesa Murphyja i McRobertsa. 

 

Los Angeles Clippers

 

Clippersi su promjenili dosta igrača, ali to su igrači koji većinom čine klupu drugog tima iz Los Angelesa. Postavlja se pitanje da li su Clippsi spremni da u ovoj sezoni napreduju iz Showtime ekipe u legitimnog kandidata za naslov. Blake Griffin i DeAndre Jordan morat će dokazati i sebi i drugima da nisu samo igrači za zakucavanje. Iz Los Angelesa su otišli Mo Williams, Randy Foye, Nick Young, Reggie Evans i Kenyon Martin. Čelnici Clippersa međutim nisu sjedili skrštenih ruku pa je roster obogaćen sa odličnim igračima koji sa klupe mogu mnogo doprinijeti igri ovog tima. Grant Hill, Jamal Crawford, Lamar Odmom, Matt Barnes, Ronny Turiaf uz startere opet će Clipperse odvesti do doigrvanja. Da li ova ekipa može mnogo dalje ostaje nam da vidimo. 

 

Phoenix Suns

 

Sunsi su ostali bez Stevea Nasha i ova ekipa tek će da pokaže koliko može u ovoj sezoni. Marcin Gortat, poljski div imao je odličnu sezonu pored Nasha, a ove će morati dokazati da može i bez Kanađanina pružati dobre partije. Phoenix definitivno nije jak kao prethodnih sezona, a mjesto koje vodi u doigravanje za njih će biti jako teška misija. Osim Nasha tim je napustio i Grant Hill, veteran kojeg su povrede spriječile da obilježi prethodnu deceniju u najjačoj košarkaškoj ligi. Sunse su napustili i Robin Lopez, kao i Michael Redd. Pojačanja Sunsa i ne zvuče tako loše, ali postavlja se pitanje koliko je Dragič spreman da zamijeni Nasha. Michael Beasley je stigao iz Minnesotte, a odlični Argentinac Luis Scola iz Houstona. 

 

Sacramento Kings

 

Kingsi nisu mnogo mijenjali svoj roster pred novu sezonu. Ova ekipa je manje, više ista, ali moraju im se poklopiti neke stvari za bolji rezultat. DeMarcus Cousins i Tyreke Evans pokazali su da mogu odigrati odlično, a ove sezone od njih se očekuje napredak na zapadu. U skraćenoj sezoni bili su pretposljedni. Neki igrači još uvijek se čekaju, a jedan od njih je Jimmer Fredette. Jedna od bijelih nada NBA lige bit će pravo osvježenje za sve ljubitelje ove igre ukoliko pronađe šut koji je imao za vrijeme igranja na koledžu. 

 

Golden State Warriors 

 

Warriorsi spadaju u krug ekipa koje bi ove sezone mogle najviše napredovati. Borba za poziciju broj osam ove sezone realan je cilj tima iz Oaklanda. Od značajnijih igrača tim je napustio Nate Robinson, dok su stigli Jarret Jack i Carl Landry. Warriorsi u Stephenu Curryju i Klayu Thompsonu imaju sjajne šutere, a pod košem je Andrew Bogut. Bogut je prošlu sezonu bio van stroja, a ukoliko ostane zdrav u ovoj će imati veliki uticaj na igru Golden Statea. Harrison Barnes je rookie, a u ovoj sezoni mogao bi čak i do mjeta startera. 

 

  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.