Lakersi lako protiv 76ersa, Nuggetsi slavili u Sacramentu

Sinoć na NBA parketima

Lakersi lako protiv 76ersa, Nuggetsi slavili u Sacramentu

Na NBA parketima su se sinoć odigrala četiri susreta.

Toronto Raptorsi su na svom terenu ugostili Houston Rocketse te se slavili sa 96:103. Najefikasniji u redovima gostiju, ujedno i najefikasniji igrač susreta bio je James Harden sa 28 poena. Sjajan je bio i Morris koji je dodao 19 poena. U redovima Raptorsa odlični su bili Anderson sa 24, DeRozan sa 19 te Calderon sa 18 poena uz koje je dodao 14 asistencija i 10 skokova.

 

Philadelphia 76ers dočekali su sinoć Los Angeles Lakerse te su pretrpili poraz rezultatom 111:98. Kao i obično, najefikasniji u redovima Jezeraša bio je Kobe Bryant sa 34 poena. Kod poražene ekipe, odličnu partiju odigrao je Nick Young koji je ubacio 30 poena, a po 16 su dodali Turner i Hawes.

 

Denver Nuggetsi su na gostovanju u Saramentu razbili Kingse sa 122:97. McGee je kod pobedničke momčadi ubacio 19 poena. Gallinari je ubacio poen manje. Kod Kraljeva najbolji je bio Thomas sa 20 poena, Cousins je ubacio 19, a Thompson 16 poena.

 

New Orleans Hornetsi pretrpili su poraz na gostovanju u Portlandu sa 94:95. Hickson je bio sjajan sa 24 poena, 16 skokova i tri asistencije u redovima pobjedničke momčadi. Aldridge je također bio sjajan sa 20 poena u redovima domaće ekipe. Kod gostiju, Anderson je ubacio 26 poena, a odličnu partiju odigrao je i Vasquez koji je uz 23 poena ubilježio i 11 asistencija i osam skokova.

 

Rezultati svih sinoć odigranih utakmica:

 

Houston Rockets - Toronto Raptors  96:103

Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers  111:98

Denver Nuggets - Sacramento Kings  122:97

New Orleans Hornets - Portland Trail Blazers  94:95 







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.