Lakersi na domaćem parketu iznenadili Pistonse

NBA liga

Lakersi na domaćem parketu iznenadili Pistonse

Košarkaši Los Angeles Lakersa porazili su na domaćem parketu Detroit Pistonse sa 113:93. 

Lakersi, koji igraju promjenjivo od početka sezone, uspjeli su na taj način da iznenade Pistonse koji su imali niz od tri vezane pobjede.

Domaći su bili nešto bolji u prvoj dionici te su slavili sa 25:22, a u drugoj su napravili ključnu prednost jer su slavili sa 33:23.

Detroit se u nastavku pokušavao vratiti u susret, ali domaći košarkaši im to nikako nisu dozvoljavali i nastavili su da povećavaju svoju prednost do konačnih 113:93. 

U redovima Lakersa bilo je čak sedam igrača sa dvocifrenim brojem koševa, a najviše se istakao Julius Randle sa 17 poena, dok je pola koša manje dodao Kyle Kuzma. Kod poražene ekipe Reggie Jackson i Tobias Harris su imali po 18 poena. 

Inače, Lakersi nakon ove pobjede imaju omjer od tri pobjede i četiri poraza, dok Detroit ima omjer pet pobjeda i tri poraza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi