Lakersi nezaustavljivi, gosti uspješni
Gasol (desno) na kraju ipak uspješniji od Alstona

NBA liga

Lakersi nezaustavljivi, gosti uspješni

Edmir Škorić

Lakersi su prije svega briljantnom igrom Bryanta u zadnjim minutama došli do pobjede nad Houston Rocketsima, Orlando je kao gost nadigrao Sacramento Kingse, Mavericksi poraženi u Denveru.

Sa utorka na srijedu odigrano je sedam NBA mečeva, od toga čak na pet parketa slavili su gostujući košarkaši.

Bryant donio Lakersima pobjedu

Toyota Arena je ugostila ove sezone odlične Lakerse, a odlični Kobe Bryant je sa svojih 33 poena i 4 asistencije donio gostima pobjedu. Na poluvrijeme se otišlo poravnatim rezultatom, treća četvrtina ipak pripada domaćinu, a onda Lakersi dolaze do potpunog preokreta i utakmica završava rezultatom 100:105. Srbijanski reprezentativac Vladimir Radmanović upisao je 12 poena, a Ariza 14 kod gostiju.

U dresu Houstona razigrani su bili Wafer (23) i  Landry (21), Kinez Yao Ming je uspio postić 19 koševa. Veliki kiks za domaće bilo je neigranje Tracy McGradya.

Poraz Minnesote uz dobar učinak Foyea

Minnesota je na svom parketu poražena od Miamija. Heatsi su slavili rezultatom 96:99, zahvaljujući prije svega odličnoj igri u drugom poluvremenu. Sjajan učinak kod pobjedničkog tima imao je Wade koji je za provedeno vrijeme postigao 31 koš, te 8 puta asistirao svojim suigračima. Timberwolvesi su večeras izgledali očajno, ali ne i Foye koji je upisao 29 poena.

Denver i Phoenix sigurni domaćini

Denver je jedna od dvije ekipe koje su noćas slavile na svom parketu. Nuggetsi su bili bolji od Mavericksa. Dirk Nowitzki je naprosto briljirao kod gostiju, uspio je postić 44 poena, i uz malo više truda suigrača Dallas je mogao doći i do pobjede. Izgubili su samo dva poena razlike.

Orlando je kao gost "razvalio" Sacramento Kingse rezultatom 107:139. Uz Denver, Sunsi su slavili na svom parketu. Phoenix je dakle bio bolji od Atlante i na kraju zasluženo pobijedio 107:102. 

 

NBA liga, srijeda:
Houston - Los Angeles 100:105
Detroit - Charlotte 75:80
Mempis - Cleveland 87:102
Minnesota - Miami 96:99
Denver - Dallas 99:97
Phoenix - Atlanta 107:102
Sacramento - Orlando 107:139

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.