Lakersi očajni sa linije slobodnih bacanja

Lakersi očajni sa linije slobodnih bacanja

Midhat Šljivak

Los Angeles Lakersi uprkos velikim zvijezdama unutar tima ove sezone igraju veoma loše, te su trenutno tek osmi tim Zapadne konferencije sa sedam pobjeda i osam poraza.

Ono što je jedan od glavnih uzroka poraza u ovoj sezoni je loša realizacija slobodnih bacanja, gdje su Jezeraši zaista očajni u prvih 15 utakmice. Lakersi su na 29 mjestu od 30 ekipa sa svega 66,8 % , a od njih je samo lošiji Denver sa 66,6 %.

Dwight Howard je najlošiji izvođač slobodnih bacanja sa samo 47,8 %, a ništa bolji učinak nemaju ni Darrius Morris sa 56,5 %, te Jordan Hill sa 61,5 % i Antawn Jamisno sa 63,2 %.

"Prestanite pričati o tome. Ne želim slušati ništa u vezi toga. To je moj problem i ne želim više slušati priče o tome", rekao je Howard nakon poraza od Pacersa u kojim aje pogodio samo tri bacanja od 12 pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.