Lakersi očajno traže 'zakrpu' pod obručima: Nova meta prvaka Hassan Whiteside
Foto: EPA

Nema Davisa a Marc Gasol se muči s formom

Lakersi očajno traže 'zakrpu' pod obručima: Nova meta prvaka Hassan Whiteside

Los Angeles Lakersi nedavno su ostali bez svog krilnog centra Anthony Davisa.

Popularni 'Obrva' je u utakmici s Memphisom pri jednom pokušaju blokade protivničkog košarkaša napravio bolnu grimasu i nakon liječničke intervencije više nije ulazio u igru.

Davis se uhvatio za Ahilovu tetivu i svi su se preplašili najgoreg scenarija no srećom po sve, nije došlo do rupture nego do istezanja koje će ovog sjajnog košarkaša ostaviti izvan terena najmanje do All Star pauze. Tim iz Los Angelesa s druge strane ne može pobijediti nikog bez Davisa pa su već izgubili četiri utakmice bez njega u postavi. Klub još od početka sezone ima probleme s formom Marc Gasola, a uz ozljedu Davisa nastala je prava rupa pod košem NBA prvaka.

Lakersi već neko vrijeme traže čovjeka kojim će popuniti nastale rupe u reketu a od izostanka 'Unibrowa' ta potreba je sve jača. Poznato je da su prvaci kontaktirali i DeMarcusa Cousinsa, a idući košarkaš koji im je na radaru je centar Kingsa Hassan Whiteside za kojeg se očekuje da će sam otkupiti svoj ugovor sa Sacramentom i postati free agent. 

Whiteside je u 23 utakmice za ovaj tim iz Kalifornije zabijao 8,2 poena po utakmici uz 5,7 skokova.

Top Komentari

Master_ya
Jedino sto se Davis povrijedio protiv Denvera u duelu sa Jokicem, ne znam odakle uzimate ove informacije...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi