Lakersi odigrali prvi meč u Staplesu od Kobejeve pogibije

Odana počast legendi

Lakersi odigrali prvi meč u Staplesu od Kobejeve pogibije

Los Angeles Lakersi su rano jutros po našem vremenu odigrali prvu utakmicu u svom Staples Centru (protiv Portland Trail Blazersa) od pogibije legendarnog Kobeja Bryanta.

Kako se i očekivalo, ova utakmica je iskorištena da se oda počast legendi franšize, NBA lige i svjetske košarke.

Podsjetimo, Kobe Bryant je poginuo 26. januara u helikopterskoj nesreći. Tada je smrtno stradala i njegova kćerka Gianna, te još sedam osoba koje su se nalazile u helikopteru.

U Staplesu su gotovo svi bili u dresovima Kobeja Bryanta, kako navijači, tako i igrači Lakersa koji su u "Mambinim" dresovima istrčali na parket.

Na semaforu Staples Centra prikazan je video u čast Kobeja Bryanta, emotivno je bilo i tokom izvedbi nekoliko prikladnih muzučkih numera, a najveća zvijezda Lakersa LeBron James je pred meč u suzama održao kratki govor posvećen tragično nastradaloj legendi.

Kada je u pitanju sama utakmica, Blazersi su uspjeli slaviti pobjedu rezultatom 127:119.

Prve tri četvrtine su protekle u neizvjesnom nadmetanju, da bi početkom četvrte Blazersi stigli do +12. Nisu se Lakersi predavali do kraja, ali nisu imali odgovora za sjajnog Damiana Lillard koji je vodio svoj tim do pobjede.

Lillard je sedmi meč uzastopno prebacio 30 poena, a sinoć je brojao do 48. Dodao je i devet skokova i deset asistencija. Odličan je bio i Hassan Whiteside sa 30 poena i 13 skokova.

Kod Lakersa je najefikasniji bio Anthony Davids sa 37 poena (imao je i 15 skokova), dok je LeBron James utakmicu završio sa 22 poena, osam skokova i 10 asistencija.

Rezultati ostalih utakmica NBA lige odigranih u noći sa petka na subotu:

Pistons - Raptors 92:105
Nets - Bulls 133:118
Rockets - Mavericks 128:121
Pelicans - Grizzlies 139:111
Bucks - Nuggets 115:127
Suns - OKC 107:111

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi