Lakersi poniženi u Oklahomi, Philadelphia poravnala

Lakersi poniženi u Oklahomi, Philadelphia poravnala

Adnan Beganović

U prvom susretu polufinalne serije doigravanja Zapadne konferencije NBA lige košarkaši Oklahoma Cityja su bez većih problema savladali LA Lakerse (119:90).

Sjajnom igrom tokom cijelog susreta košarkaši Oklahoma Cityja razbili su Bryanta i društvo u prvom polufinalnom susretu Zapadne konferencije.

Već na poluvremenu Oklahoma je imala prednost od 15 poena, da bi početkom treće četvrtine serijom 15:2 riješila pitanje pobjednika.

Najbolji u redovima pobjedničke momčadi bili su Westbrook i Durant. Prvi je imao učinak od 27 poena, devet asistencija isedam skokova, dok je drugi na svoj konto upisao 25 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Kod Lakersa bolji od ostalih bili su Bryant i Bynum sa po 20 poena, dok je Bynum imao i 14 uspješnih skokova.

U drugom susretu polufinala Istočne konferencije Philadelphia je u Bostonu bila bolja od domaćih Celticsa (82:81), paa je tako serija izjednačena na 1:1.

Philadelphiju su do pobjede vodili Holiday sa 18 poena, te Iguodala sa 13 poena, sedam asistencija i šest skokova, dok su kod Bostona bolji od ostalih bili Allen sa 17, te Garnett sa 15 poena.

NBA doigravanje:

Istočna konferencija, polufinale:
Boston – Philadelphia 81:82 (Garnett 15k, 12s, Allen 17k, 4s / Holiday 18k, Iguodala 13k, 6s, 7a)
(serija je izjednačena na 1:1)

Zapadna konferencija, polufinale:
Oklahoma City – LA Lakers 119:90 (Westbrook 27k, 7s, 9a, Durant 25k, 8s, 4a / Bynum 20k, 14s, Bryant 20k)
(Oklahoma City vodi u seriji 1:0)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.