Lakersi preokretom do pobjede u Torontu

Lakersi slavili

Lakersi preokretom do pobjede u Torontu

Midhat Šljivak

Košarkaši Los Angeles Lakersa savladali su večeras kao gosti u Air Canada Centru ekipu Toronto Raptorsa rezultatom 112:106.

Prvi period je donio dosta izjednačenu košarku. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, ali su Raptorsi bolje odigrali završnicu ovog dijela igre. Serijom od 6:0 u posljednjoj minuti su stvorili sedam poena prednosti nakon prvih 12 minuta igre 36:29.

Fantastičnom igrom je Toronto otišao na 19 poena prednosti 50:31 na sedam minuta prije kraja prvog poluvremena. Međutim, Lakersi se nisu predavali. Zaigrali su mnogo bolje, te su do poluvremena spustili prednost na samo minus četiri 58:54.

Nastavak utakmice je donio ponovo nešto bolju igru Toronta. Uspjeli su Raptorsi ponovo stvoriti 17 poena prednosti, ali ponovo su dopustili Lakersima da se vrate. Poenima Nicka Younga sa slobodnih bacanja u posljednji period su Lakersi ušli sa poenom prednosti 82:81.

Posljednja četvrtina je donijela dosta uzbuđenja. Iako je Toronto imao većim dijelom prednost, Lakersi su na kraju prelomili susret u svoju korist, te su došli do pobjede u ovom susretu.

Nick Young je s 29 poena predvodio tim iz Los Angelesa, Pau Gasol je dodao 22, Ryan Kelly 17, a double-double je imao Kendall Marshall 10 poena i 11 asistencija. Kod Toronta DeMar DeRozan je ubacio 23 poena, a Kyle Lowry  21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti