Lakersi preslabi za fantastične Spurse

Spursi poveli sa 1:0

Lakersi preslabi za fantastične Spurse

Midhat Šljivak

Košarkaši San Antonio Spursa savladali su večeras u svom AT&T Centru ekipu Los Angeles Lakersa rezultatom 91:79 , te su tako poveli sa 1:0 u play off seriji.

Spursi su vodili tokom cijelog meča, pa su na kraju sasvim zasluženo stigli do prve pobjede. Nakon početnih 2:0 Lakersa, Spursi su preuzeli kontrolu nad utakmicom. Imali su čak i 12 poena prednosti tokom prve dionice, a nakon prvih 12 minuta prednost je iznosila plus devet za domaći tim 24:15.

Uspjeli su Lakersi doći do samo minus četiri na početku drugog perioda 28:24, ali je tim Gregga Popovića ponovo odigrao odlično preostali dio minuta u ovom periodu. Lagano su održavali prednost između šest i 10 poena razlike, a na poluvrijeme su otišli sa  osam razlike 45:37.

Uspjevali su Lakersi u još nekoliko navrata tokom treće četvrtine doći do minus četiri, ali do preokreta nisu uspjevali doći. Probudio se pored Duncana i Parkera i Manu Ginobili, koji je ponovo odveo Spurse na sigurnu prednost. U posljednjih 12 minuta se ušlo vodstvom San Antonio Spursa od 13 razlike 70:57.

Nisu Lakersi uspjeli ugroziti Spurse u posljednjoj četvrtini. Lagano je domaći tim priveo susret kraju, te su zasluženo stigli do pobjede i vodstva od 1:0 u seriji.

San Antonio je do pobjede predvodio duo Parker Ginobili sa po 18 poena, dok je Tim Duncan uz 17 poena imao i 10 skokova. Dwight Howard je kod Lakersa ubacio 20 poena, te je imao 15 skokova.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.