Lakersi se hvataju za glavu: Očajan nastup Balla

Loš debi drugog pika s drafta

Lakersi se hvataju za glavu: Očajan nastup Balla

M. Šljivak

Drugi pik ovogodišnjeg NBA drafta Lonzo Ball neće po dobrom patiti debi za Los Angeles Lakerse u Ljetnoj ligi.

Lakersi su poraženi od LA Clippersa 96:93, a Lonzo Ball je već u prvom meču zabrinuo navijače tima iz Los Angelesa, jer je odigrao izuzetno skroman meč.

U 32 minute je postigao pet poena uz pet asistencija i četiri skoka, ali je imao očajan šut iz igre. Pogodio je samo dva puta iz 15 pokušaja, a njegov otac LaVar, koji je više u javnosti od sina, tvrdi da je Lonzo odigrao najlošiji meč ikad.

"Ovo mu je najgora utakmica ikad. Ipak, promijenio je kulturu Lakersa. Volim što je ovako odigrao, nego da je ubacio 30 poena. Ovo ga neće obeshrabriti i za njega je bolje što je ovako krenulo", rekao je LaVar nakon meča.

Lakersi su birali Lonza drugim pikom NBA drafta. Smatraju da bi on mogao biti vođa novog tima, ali pritisak s kojim se konstantno nosi zbog očevih izjava, čini se da je prevelik u ovom trenutku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi