Lakersi skinuli Knickse s prvog mjesta
Kobe Bryant je najbolji igrač najvrijednijeg kluba u ligi

NBA vijesti

Lakersi skinuli Knickse s prvog mjesta

Prema godišnjem istraživanju poslovnog magazina Forbes Los Angeles Lakersi najvrijednija su franšiza NBA lige, a iza njih slijede NY Knicksi.

Globalna ekonomska kriza je utjecala i na to da dvanaest NBA timova ima manju vrijednost u odnosu na prošlu godinu, a pad vrijednosti lige  je 4 posto.

Vrijednost Lakersa iznosi 607 miliona dolara, slijede NY Knicksi sa 586, a prvih pet timova zaokružuju Chicago Bulls (511 miliona dolara), Detroit Pistons (479) i Cleveland Cavsi (476).

Najmanje vrijedna ekipa od svih trideset u ligi su Milwaukee Bucksi koji vrijede 254 miliona dolara. Čak dvanaest timova ima manju vrijednost u odnosu na prethodnu godinu, a to su: Dallas, Portland, Orlando, Atlanta, Sacramento, Indiana, Charlotte, New Jersey, Minnesota, New Orleans, Memphis i Milwaukee.

Prosječna zarada po ekipama iznosi 7,8 miliona dolara, a najveći prosjek imaju Lakersi, slijede Chicago Bullsi. Najveći porast vrijednosti zabilježili su Portland Trail Blazersi (10 posto), dok najveći pad imaju Sacramento i Memphis (13 posto).

Treba istaći da prvi put nakon pet godina najvrijednija franšiza lige nisu NY Knicksi koji su pali na drugo mjesto. To je još jedan dokaz loše klupske politike koju vodi menadžment tima iz Madison Square Gardena, a da nisu smješteni u ekonomskom centru države ko zna kolika bi im vrijednost bila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.