Lakersi tradeovali Blakea u Golden State

Lakersi tradeovali Blakea u Golden State

LA Lakersi i Golden State Warriorsi napravili su trade u kojem je odlični playmaker Lakersa Steve Blake otišao u redove Warriorsa. 

U zamjenu za 33-godišnjeg organizatora igre Lakersi su dobili Kenta Bazemorea i MarShona Brooksa. Blake bi u Golden Stateu trebao biti rezerva sjajnom Stephenu Curryju. 

"Znao sam da se ovo može dogoditi, ali istovremeno nisam očekivao. Najteže će biti mojoj porodici. Imam suprugu i troje male djece, a sada ću vjerovatno provesti četiri mjeseca razdvojen od njih. To će biti najteži dio", istakao je razočarani Blake. 

Steve Blake je ove sezone u dresu kluba iz Los Angelesa imao prosjek od 9,5 poena, 7,6 asistencija i 3,5 skoka po utakmici, a pored Golden Statea nekoliko klubova ga je imalo volju vidjeti u svojim redovima. 

Odlaskom Blakea Lakersi su sačuvali 4 miliona dolara u salary capu, a sljedeći koji bi mogao napustiti klub je centar Jordan Hill za kojeg je zainteresovano nekoliko klubova, prije svih New Orleans i Dallas. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.