Lakersi u polufinali Zapada

NBA, doigravanje

Lakersi u polufinali Zapada

Edmir Škorić

Košarkaši Los Angeles Lakersa plasirali su se u polufinale playoffa Zapadne konferencije NBA lige, nakon što su u odlučujućoj, sedmoj utakmici pobijedili Denver sa 96:87. 

Lakersi su tako dobili seriju sa 4-3 i u borbi za finale konferencije očekuje ih duel s Oklahomom. 

 

Ekipu iz Los Angelesa predvodili su Pau Gasol sa 23 poena i 17 skokova te Andrew Bynum sa 16 poena i 18 skokova, dok je Kobe Bryant ubacio 17 poena uz osam asistencija.  U timu iz Denvera, Al Harrington i Ty Lawson postigli su po 24 poena. 

 

U prvoj utakmici polufinala Istočne konferencije NBA lige košarkaši Bostona pobijedili su Philadelphiju sa 92:91 i poveli sa 1-0 u seriji. 

 

Celticsi su do trijumfa došli zahvaljujući odličnom Rajonu Rondu, koji je ostvario ‘triple double’ učinak od 13 poena, 12 skokova i 17 asistencija. Kevin Garnett je bio najefikasniji igrač utakmice sa 29 poena, uz 11 skokova. 

 

U poraženom timu, Andre Iguodala je postigao 19 poena, dok je Evan Turner dodao 16 poena i deset skokova. 

 

Boston i Philadelphia narednu utakmicu igraju u ponedjeljak uveče. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.