Lakersi zaustavili Boston
Bryant i društvo zaustavili Celticse

Lakersi zaustavili Boston

Adnan Beganović

Sinoć je na NBA parketima odigrano pet utakmica, najzanimljiviji je bio duel prošlogodišnjih finalista Lakersa i Bostona u kojem su Lakersi slavili i zaustavili pobjednički niz Bostona koji je trajao 19 utakmica.

U prepunom Staples Centru Lakersi su se osvetili Bostonu za poraz u finalu doigravanja, nakon 19 uzastopnih pobjeda Boston je poražen od Lakersa.

Utakmicu je bolje otvorio Boston, u prvoj četvrtini su imali konstantno prednost, Lakersi su slabo igrali odbranu i činilo se da će Boston opet slaviti. Međutim, nakon prve četvrtine Lakersi preuzimaju kontrolu utakmice i zahvaljujući odličnoj igri Bryanta i Gasola poluvrijeme završavaju sa vodstvom od šest poena razlike (51:45). Završnica utakmice je bila veoma zanimljiva, Boston je preokrenuo rezultat i preko Garneta na sjajnu asistenciju Ronda ("Alley Up") poveo 79:81, utišavši 19.000 navijača u Staples Centru. Lakersi odgovaraju preko Bryanta i Gasola i ulaze u relativno mirnu završnicu. Konačan rezultat utakmice je 92:83 za Lakerse, kod domaćih najbolji Bryant sa 27 i Gasol sa 20 poena, dok kod gostiju Garnett je postigao 22 a Pierce 20 poena.

Veoma zanimljiva utakmica odigrana je između San Antonija i Phoenixa. San antonio je zahvaljujući trici u zadnjoj sekundi, Rogera Masona, slavio minimalnu pobjedu 91:90.

Cavsi su nastavili sa dobrim igrama, sinoć su slavili protiv Washingtona 93:89, Portland je svladao Dallas rezultatom 102:94, Orlando je bio bolji od New Orleansa 88:68.

Rezultati NBA lige, četvrtak:

LA Lakers – Boston 92:83 (Bryant 27p / Garnett 22p)
Orlando – New Orleans 88:68 (Turkoglu 20p / West 13p)
Phoenix – San Antonio 90:91 (Stoudemire 25p / Parker 27p)
Portland – Dallas 102:94 (Roy 22p / nowitzki 30p)
Cleveland – Wasington 93:89 (Williams 24p / Jamison 28p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.