Lakersima gradski derbi Los Angelesa

NBA liga

Lakersima gradski derbi Los Angelesa

M. Šljivak

Los Angeles Lakersi pobijedili su večeras u Staples Centru gradske rivale Clipperse rezultatom 112:103.

U utakmici punoj preokreta Lakersi su na kraju bili za nijansu bolji i pobijedili su velikog rivala.

Clippersi su imali nešto bolje otvaranje meča. Vodili su većim dijelom prvog poluvremena, imali su i u nekoliko navrata plus devet, ali su do odlaska na odmor Lakersi zaostatak spustili na minus četiri, 53:49.

Uspjeli su Lakersi početkom trećeg perioda otići na šest poena prednosti i okrenuti rezultat, ali ubrzo su Clippersi napravili seriju od 11:2 i vratili su se u vodstvo. Kratko je to trajalo jer su u završnici ove dionice Lakersi mnogo bolji i na ulasku u posljednjih 12 minuta oni su imali četiri poena prednosti, 81:85.

Održavali su Lakersi prednost u posljednjoj dionici. Clippersi su u nekoliko navrata došli na minus šest, no nisu mogli do pobjede koja je na kraju pripala njihovim velikim rivalima.

Anthony Davis je predvodio Lakerse do pobjede sa 30 poena i osam skokova, LeBron James je dodao 28 poena i devet asistencija, a Avery Bradley je ubacio 24.

Paul George je s druge strane ubacio 31 poen, dok je Kawhi Leonard dodao 27.

New Orleans Pelicansi su kao gosti pobijedili Minnesota Timberwolvese rezultatom 120:107.

Sjajnu noć imao je Jrue Holiday koji je ubacio 37 poena, Zion Williamson je dodao 23, a kod Timberwolvesa je Beasley ubacio 21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi