Lakša povreda Teletovića

Caja sutra igra ključnu utakmicu sezone

Lakša povreda Teletovića

Caja Laboral sutra igra jednu od najvažnijih utakmica u posljednje vrijeme. Španski prvak mora slaviti pobjedu protiv Prokoma ukoliko želi ostati u konkurenciji za plasman u Top 16 Eurolige.

Trener Caje Duško Ivanović poziva na maksimalnu opreznost i angažman na sutrašnjoj utakmici. Dodatni razlog za brigu Ivanovića su lakše povrede našeg reprezentativca Mirze Teletovića i reprezentativca Srbije Nemanje Bjelice. Ipak, Ivanović kaže da se mora pobijediti po svaku cijenu.

"Sutrašnji meč je jedan od tri finala koja ćemo odigrati do kraja prvog kruga Eurolige. Ukoliko želimo u Top 16 moramo pobijediti. Prokom je tim koji igra mnogo bolje u gostima. Ima nekoliko Amerikanaca, koji koriste vanjski šut, igraju jedan na jedan, dok je pod košem odličan Varda", kaže crnogorski trener na klupi Caje.

Ivanović je rekao kako nije bitno ko će igrati i koliko će igrača sutra moći koristiti. Nije čak ni bitna igra, prema njegovim riječima može se i loše odigrati, ali pobjeda se mora ostvariti.

"Svi igrači su dobro osim Bjelice i Teletovića, ali nije bitno hoćemo li igrati sa 12, 10 ili samo sedam igrača, moramo pobijediti. Moram naglasiti i to da je Barać zaslužio epitet igrača mjeseca novembra, ali vas uvjeravam da on može odigrati još bolje", zaključio je trener mjeseca u ACB ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.