Lamar Odom sve bliže povratku u Heat

NBA transferi

Lamar Odom sve bliže povratku u Heat

Adnan Beganović

Čelni ljudi Miami Heata pregovaraju o dovođenju Lamara Odoma u svoju ekipu nakon što su aktuelni NBA prvaci, Los Angeles Lakersi, odustali od produženja saradnje sa ovim krilnim igračem.

Lamar Odom već je nosio dres Miami Heata, a prije pet godina je u velikoj razmjeni igrača napustio jug Floride i pojačao LA Lakerse. Međutim, čelnici Heata sada na sve načine žele Odoma vratiti u svoju momčad, a prvo ime kluba Dwyane Wade oduševljen je ovom opcijom jer on i Odom su veliki prijatelji i kako sam Wade tvrdi, u svojoj rookie sezoni puno je naučio od Odoma.

Prema pisanju američkih medija pregovori Odoma i čelnika Heata su u samoj završnici i velika je vjerovatnoća da ćemo ovog sjajnog košarkaša u idućoj sezoni gledati u dresu Miamija. Nagađa se da bi Odom u Heatu treebao zarađivati oko 9 miliona dolara godišnje.

Odom je u deset godina dugoj NBA karijeri zabilježio prosječan učinak od 15.1 poena i 8.8 skokova po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.