Mlada zvijezda ne troši novac od NBA ugovora: Pametniji sam od toga...
Foto - Instagram / LaMelo Ball

Mlada zvijezda ne troši novac od NBA ugovora: Pametniji sam od toga...

Midhat Šljivak

Mladi košarkaš Charlotte Hornetsa LaMelo Ball (19) navodno nije potrošio ni dolara od svog NBA ugovora.

Iako se krajem prošle godine počastio dijamantskim navlakama za zube vrijednim pola miliona dolara, on tvrdi da novac nije od NBA ugovora.

"Ne trošim novac od NBA ugovora. Pametniji sam od toga", rekao je prije nekoliko mjeseci u razgovoru za ESPN LaMelo Ball.

Ispostavilo se da Ball ima zanimljiv biznis sa strane. On zarađuje jako dobre cifre iznajmljujući svoj Rolls Royce i to mu donosi dodatnu zaradu.

Također, dosta novca mu dolazi i od sponzorskih ugovora, pa nije nikakvo čudo što novac od NBA ugovora još uvijek ne želi ni da takne.

Ball je sa Charlotte Hornetsima potpisao rookie ugovor vrijedan 35.6 miliona dolara za četiri godine.

Naredni ugovor sigurno će biti još veći. Ball iza sebe ima zaista sjajnu prvu sezonu u najjačoj ligi svijeta i odnio je nagradu rookie godine.

Ball je odigrao 51 meč za Hornetse i ima prosjek od 15.7 poena, 6.1 asistencija i 5.9 skokova po utakmici.

Top Komentari

azmoh
Nekako mi ne zvuči pametno kupovati dijamantske navlake za zube ali, njegove su pare neka ih troši kako god hoće
4 0
dinass
Zar nije ovaj klosar uhvacen u kradji iz prodavnice i zbog toga izbacen sa koledza pa mu otac pravio privatne lige po Ukrajini i Americi da imaju gdje igrati on i brat.Neko ovdje laze ili vi koji prenosite sve te informacije ili on?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi