Tatum brojao do 50 u trijumfu Celticsa, Indiana i Washington igraju za preostalo mjesto u play-offu
Foto - EPA

NBA play-in

Tatum brojao do 50 u trijumfu Celticsa, Indiana i Washington igraju za preostalo mjesto u play-offu

M. Šljivak

Boston Celticsi savladali su u TD Gardenu Washington Wizardse rezultatom 118:100 i zauzeli su sedmo mjesto u Istočnoj konferenciji.

NBA liga je odlučila da i ove sezone ima play-in turnir u kojem ekipe od 7. do 10. mjesta razigravaju za posljednja dva mjesta u doigravanju, a u duelu sedme i osme ekipe istoka na kraju su pobjedu odnijeli Celticsi.

Briljirao je Jayson Tatum kod domaćeg tima. Sjajni košarkaš ubacio je 50 poena (14/32), te je imao osam skokova i četiri asistencije.

Dobro izdanje kod Celticsa imao je i Kemba Walker sa 29 poena, dok su na drugoj strani najefikasniji bili Bradley Beal sa 22 i Russell Westbrook sa 20 poena.

Ekipa Brada Stevensa u prvom krugu doigravanja igrati protiv apsolutnih favorita Brooklyn Netsa, dok će Wizardsi protiv Indiana Pacersa odlučivati o osmoj poziciji.

Pacersi su uvjerljivo savladali Charlotte Hornetse rezultatom 144:117, te su ekipu Michaela Jordana eliminisali iz dalje trke za doigravanje.

Dominirao je domaći tim tokom kompletne utakmice i na kraju je ubacio čak 144 poena uz nekoliko zaista raspoloženih igrača.

Oshae Brissett je sa 23 poena predvodio Pacerse, McDermott je dodao 31, a McConnell 17 koševa. Bridges je kod Hornetsa bio najefikasniji sa 23 koša.

Večeras su na rasporedu i play-in utakmice Zapadne konferencije. Za sedmo mjesto borit će se LA Lakersi i Golden State Warriorsi, a u duelu 9. i 10. tima sezone sastaju se Memphis Grizzlies i San Antonio Spurs.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi