Zvezda pala bez ispaljenog metka protiv Zenita, Anadolu Efes šokirao Barcu

Zvezda pala bez ispaljenog metka protiv Zenita, Anadolu Efes šokirao Barcu

S. Grebović

U Zenitu i Istanbulu večeras su odigrane premijerne utakmice 16. kola Eurolige.

Crvena zvezda je i pored nekoliko potvrđenih slučajeva koronavirusa ipak otputovala u Rusiju na megdan Zenitu, protiv kojeg nije imala šanse. Ruski predstavnik je na kraju slavio sa 98:69.

Dosta toga je riješeno već u prvoj četvrtini koju su domaći dobili sa sigurnih 30:12. Koliko je Crvena zvezda bila nemoćna govori i podatak da su prvu trojku pogodili tek u 13. minuti utakmice.

U drugom dijelu meča gosti su najozbiljnije zaprijetili kada su prišli na osam poena, ali više od toga nisu mogli. Zenit je prednost povećavao i rutinski je održao, te tako stigao do devete pobjede, dok su gosti iz Beograda upisali 11. poraz. Za pobjedničku ekipu Rivers je ubacio 23 poena, a Pangos mu je dosta pomogao sa svojih 17 ubačaja. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je O'Bryant III sa sa 13 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U drugoj utakmici Anadolu Efes je na opšte iznenađenje savladao Barcelonu rezultatom 86:79. Turski tim se ne nalazi u nekoj top formi, ali je večeras uspio da prekine niz od tri vezana poraza u ovom takmičenju.

Najzaslužniji za to bio je naturalizovani Amerikanac sa turskim pasošem, Shane Larkin za kojeg Katalonci nisu imali lijeka i koji im je sasuo 23 poena. Sa druge strane, najefikasniji kod gostiju bio je Mirotić sa 18.

Top Komentari

Realist
Nek ste vi dobili odgodu meča sa Cedevitom pa nema veze sto niste dobili odgodu protiv Zenita. Ova ABA liga je sramota i ustroj se mora mijenjat
1 2
19501911
A po cemu je Efes kako vi kazete "sokirao" Barcelonu???
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi