Langford MVP, Preldžić prvi asistent

Rezime 10. kola Eurolige

Langford MVP, Preldžić prvi asistent

Završen je prvi dio euroligaške sezone. Iako je Khimki završio takmičenje nakon prvog dijela, ponajbolji igrač moskovskog kluba Keith Langford je sjajnom izvedbom ponio epitet MVP-a 10. kola.

Langford je u pobjedi Khimkija nad Žalgirisom nakon produžetka 93:89 odigrao najbolju utakmicu u karijeri. Pogodio je tricu za produžetak, a onda je u dodatnih pet minuta donio pobjedu svom timu. Ubacio je 35 poena, dodao 8 skokova i 4 asistencije za najbolji index u Euroligi ove sezone - 42.

Utakmicu karijere odigrao je i centar Maccabija Sofoklis Schortsanitis, koji je za 23 poena i 7 skokova zaradio index 38. Bojan Bogdanović je u desetom porazu Cibone ostavrio index 34 za upisanih 28 poena i 9 skokova, doks u Olimpijin Kevinn Pinkney i Rytasov Khalid El - Amin upisali index 32 odnosno 27.

Keith Langford je sa 35 poena najbolji strijelac kola, a to ga je ujedno lansiralo i na poziciju najboljeg strijelca Eurolige sa 18.7 poena po utakmici. D'or Fischer, Milenko Tepić i Paulius Jankunas su najbolji skakači kola sa po 11 skokova, dok je Emir Preldžić ostvario rekord karijere sa 11 asistencija u ovom kolu.

Najbolji kradljivac kola je Montepaschijev Ksistof Lavrinovič sa 5 lopti, centar Partizana Nathan Jawai je sa 4 blokade bloker kola, a četiri igrača su upisala double-double učinak. To je za rukom pošlo D'oru Fischeru (12 poena, 11 skokova), Emiru Preldžiću (11 poena, 11 asistencija), Jamesu Gistu (11 poena, 10 skokova) i Kostasu Kaimakoglouu (12 poena, 10 skokova).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.