Larkin se oglasio oko promjene imena i poslao jasnu poruku

Otklonio dilemu

Larkin se oglasio oko promjene imena i poslao jasnu poruku

S. Grebović

Košarkaš Anadolu Efesa, Shane Larkin, prije par dana stekao je pravo nastupa za reprezentaciju Turske.

Najkorisnijem igraču Eurolige sa prosjekom od skoro 22 poena po meču je u subotu na ceremoniji uručeno državljanstvo Turske, a isto mu je predao ni manje ni više nego predsjednik ove zemlje, Recep Tayyip Erdogan.

Par dana nakon ovog čina u javnosti su se pojavile informacije kako će on po uzoru na Bobbyja Dicksona, koji je promijenio ime u Ali Muhammed, učiniti istu stvar, danas je Larkin te navode demantovao.

"Svi izveštaji o promjeni imena su netačni. Ime sa kojim sa rođen je ime koje ću zadržati i sa turskim državljanstvom", napisao je naturalizovani Amerikanac na svom Twitteru.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Bila je vijest kako će se ubuduće zvati DeShane Davis Karkin, ali od toga neće biti ništa.

Nema sumnje da će Larkin predstavljati veliko pojačanje za selekciju Turske pred kvalifikacije za Eurobasket gdje će igrati u grupi sa Hrvatskom, Holandijom i Švedskom.

Top Komentari

nijepoznat
Posalo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi