'Grad grijeha' dobija NBA tim, a ime vlasnika je pravi šok
Foto - Pexells

NBA planira proširenje

'Grad grijeha' dobija NBA tim, a ime vlasnika je pravi šok

M. Šljivak

NBA liga najavila je mogućnost proširenja u narednim godinama.

U narednim godinama očekuje se da će još dva grada dobiti NBA franšize, a to će po svemu sudeći biti Las Vegas i Seattle.

Ovu vijest je donio novinar ESPN-a Ric Bucher. On tvrdi da će se broj timova u NBA ligi povećati na 32 i da će nove franšize biti osnovane u Las Vegasu i Seattleu.

Nije to jedina informacija koju je saopštio Bucher. Njegova tvrdnja je da će zvijezda Los Angeles Lakersa LeBron James biti vlasnik tima u 'Gradu grijeha'.

Ako se to zaista i desi, LBJ će biti tek drugi igrač koji ima vlastiti tim. Naravno, prvi je Michael Jordan koji je vlasnik Charlotte Hornetsa.

Interesantno je svakako da James već ima udio u sportskim klubovima te je manjinski vlasnik Liverpoola i MLB tima Boston Red Soxa. Ipak, činjenica da bi mogao biti većinski vlasnik NBA ekipe sigurno je veliki izazov za njega.

Ipak, ljubitelje košarke mnogo je više obradovala informacija da bi se košarka mogla vratiti u Seattle. Tamo su do 2008. godine stanovali čuveni SuperSonicsi i moglo bi se desiti da to ime ponovo zaživi.

Sam komesar NBA lige Adam Silver priznao je da bi volio da Seattle i Las Vegas dobiju timove.

"To su dva sjajna tržišta. Nekad smo bili u Seattleu i žao mi je što tamo više nema tima. Las Vegas je također ogromno sportsko tržište", rekao je Adam Silver.

NBA fanovi oduševljeni su činjenicom da bi se Seattle SuperSonicsi mogli vratiti na mapu, a vidjet ćemo kakvo će ime dobiti tim iz Las Vegasa ako ovaj grad na kraju zaista dobije franšizu.

Top Komentari

Chico
Las Vegas Sinners
8 0
DadiG
Još jedan “šok” u svijetu sporta na ovom portalu
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi